NEW
Acceptam si plata cu cardul bancar.

Parteneri:
Zar technik
by Radu Zaharia
 

ARTICOLE DE SPECIALITATE
Ce este sensibilitatea dentara?

Sensibilitatea dentara este durerea de dinti provocata de uzura suprafetei dentare sau retractia tesutului gingival. Cea mai frecventa cauza a sensibilitatii dentare la adulti este expunerea radacinii ca urmare a retractiei gingivale. Radacinile nefiind acoperite de smalt, miile de canale care conduc la centrul cu terminatii nervoase al dintelui (camera pulpara) devin expuse. La contactul dintilor cu diversi stimuli precum caldura, recele sau presiunea, veti simti durere.

Ignorarea sensibilitatii dentare poate duce la alte probleme de sanatate orala. Aceasta se va intampla in special daca din cauza durerii nu mai puteti peria dintii, ceea ce va expune riscului de carii dentare si afectiuni gingivale.

Cum aflu daca am sensibilitate dentara?

Daca ati simtit vreodata o senzatie dureroasa la nivelul dintilor dupa ce ati baut sau mancat ceva fierbinte sau rece, aceasta este sensibilitatea dentara. Foarte multe persoane au aceasta suferinta. Este o afectiune intalnita la 1 din 4 adulti, cu tendinta spre recidiva..

Cum se trateaza sensibilitatea dentara?

In primul rand, adresati-va medicului dentist sau igienistului dentar.

In general, tratamentul da rezultate. Medicul dentist poate prescrie un gel pentru dinti sau apa de gura fluorurata. Puteti incerca si pastele de dinti cu formule speciale pentru dinti sensibili. Adresati-va medicului dentist pentru a afla ce produse anti-sensibilitate vi se potrivesc.

Periati dintii cu atentie, pentru a evita uzarea si sensibilizarea dintilor. Alte cauze ale abraziei (la nivelul smaltului dentar) sunt periajul excesiv, crosetul unei proteze partiale sau purtarea unui aparat ortodontic.

Retractia gingivala expune suprafata radiculara la contactul cu caldura, recele sau presiunea.
Canalele care conduc catre camera pulpara, daca sunt deschise, provoaca durere.

Programari la:  0722.567.255   prima pagina | servicii | sfatul medicului | articole de specialitate | galerie foto | contact

Web design & hosting by Incorom.